Allergeenid

Allergeenid

Eelmine
Järgmine
  • Allergeenid võivad tekitada olulist ohtu tarbija tervisele. Ennetusmeetmena tuleb hinnata allergeenide esinemist taimedes, pähklites ja teistes koostisainetes (sh gluteen, koorikloomad, molluskid, kala, maapähklid, pähklid, sojaoad, seller, sinep, seesam, lupiin, vääveldioksiid ja munad).
  • Allergeensed koostisosad tuleb toote märgistusel ja/või kaasasolevatel dokumentidel esitada ülejäänud tekstist eristuvana.
  • Allergeenide olemasolu koostisainetes ei pruugi olla ilmne, näiteks lüsosüüm on sageli toodetud munavalgest.
  • Tuleb välistada allergeenide juhuslik sattumine tootesse. Seetõttu ei tohi koostisosadena deklareerimata allergeene (vt eelpool toodud loetelu) tuua toidukäitlemisalasse.
  • Allergeenid peavad olema märgitud toodete tootelehel ning pakendi märgistusel.

 

      Täpsemat infot vaata SIIT >> ja SIIT >>

Eelmine
Järgmine