Personali hügieen

Personali hügieen

Eelmine
Järgmine

Tõhus kätepesu seebi ja veega on infektsioonikontrolli peamine meede toidukäitlemise ettevõttes. Küüned peavad olema puhtad ja kaunistamata, kunstküüsi kanda ei tohi.

Töötaja peab pesema käsi:

  • Enne sisenemist toidutootmise alasse.
  • Enne toidu ja koostisainete käsitsemist.
  • Pärast tualetis käimist.
  • Pärast telefoni kasutamist.
  • Pärast aevastamist.
  • Iga kord kui need on mustad.
  • Iga kord pärast töö katkestamist ning enne jätkamist.

Töötajad peavad oma käitumisviiside ja -tavadega püüdma vältida toote saastumist ja ristsaastumist:

  • Haavad ja marrastused tuleb katta veekindla plaastri ja kindaga.
  • Ei tohi kanda ehteid.
  • Tööriietus peab olema mugav ja vastama töö iseloomule.
  • Riietus peab olema heas seisukorras – ilma rebenditeta, katki kulumata ja lahtiste nööpideta.
  • Töö tegemiseks tuleb riideid vahetada peale ettevõttesse sisenemist.

Video:
Käte pesu

 

Eelmine
Järgmine