Personali hügieen
Tõhus kätepesu seebi ja veega on infektsioonikontrolli peamine meede toidukäitlemise ettevõttes. Küüned peavad olema puhtad ja kaunistamata, kunstküüsi kanda ei tohi.
Töötaja peab pesema käsi:
- Enne sisenemist toidutootmise alasse.
- Enne toidu ja koostisainete käsitsemist.
- Pärast tualetis käimist.
- Pärast telefoni kasutamist.
- Pärast aevastamist.
- Iga kord kui need on mustad.
- Iga kord pärast töö katkestamist ning enne jätkamist.
Töötajad peavad oma käitumisviiside ja -tavadega püüdma vältida toote saastumist ja ristsaastumist:
- Haavad ja marrastused tuleb katta veekindla plaastri ja kindaga.
- Ei tohi kanda ehteid.
- Tööriietus peab olema mugav ja vastama töö iseloomule.
- Riietus peab olema heas seisukorras – ilma rebenditeta, katki kulumata ja lahtiste nööpideta.
- Töö tegemiseks tuleb riideid vahetada peale ettevõttesse sisenemist.
Video:
Käte pesu