HACCP-meeskonna moodustamine
Kui suuremas ettevõttes moodustatakse selleks otstarbeks erinevatest ekspertidest koosnev meeskond, siis väikeettevõttes on plaani koostajaks enamasti vaid üks inimene, nt ettevõtte omanik ise. Vastavate kogemuste puudumisel on soovitatav kasutada ekspertide või kirjanduse abi. Kuna enesekontrolliplaan peab kajastama konkreetselt teie ettevõtte tegevusi, siis selle ettevalmistamise käigus tuleb kõik tegevused ja protsessid põhjalikult läbi mõelda.
Kui ettevõttes on rohkem kui üks töötaja, saab moodustada HACCP-meeskonna. Meeskonna moodustavad ettevõttes töötavad oma eriala töötajad/spetsialistid ning ka ettevõtte omanik/juht. Tuuakse välja enesekontrolli koostamise üksikute ülesannete vastutajad ja nende kontaktandmed. Määratakse enesekontrolli meeskonna juht.
Meeskond või omanik peab arvesse võtma kogu teabe toote, selle tootmise (toorme varumise, toote valmistamise, ladustamise, turustamise), tarbimise ja toidus esinevate võimalike ohtude kohta.
Näidis (kui on võimalik luua meeskond):