Töötajate tervisekontroll

Töötajate tervisekontroll

Eelmine
Järgmine

Töötajad peavad regulaarselt läbima meditsiinilise tervisekontrolli ja omama tervisetõendit. Tervisekontrolli regulaarsuse saab määrata käitleja ise, kuid väljakujunenud tava kohaselt on sagedus 1 x 2 aasta jooksul.

Töötajad peavad olema terved ja ilma haigussümptomiteta, nagu viimase 48 tunni jooksul esinenud kõhulahtisus ja/või oksendamine, nahainfektsioon, haavad või eritised silmadest, ninast või kõrvadest. Nimetatud ilmingutest on töötaja kohustatud viivitamatult teavitama tööandjat.

Toitu käitlev töötaja ning oma tööülesannete tõttu toiduga või selle käitlemisvahenditega kokkupuutuv töötaja, samuti toidu käitlemisruume puhastav töötaja peab nakkushaiguste tuvastamiseks ning nende leviku tõkestamiseks käima enne töösuhte algust tervisekontrollis ning tal peab olema kirjalik tervisetõend.

Tervisetõendi väljastab perearst või töötervishoiuarst. Tervisetõendite koopiad säilitatakse enesekontrolliplaani juures. Enesekontrolliplaani lisatakse toitu käitlevate töötajate nimekiri koos tervisetõendi kehtivuse aja lõppemisega, et seda oleks lihtsam jälgida.

Näidis: Töötajate tervisekontroll ja hügieenikoolitus

 

Eelmine
Järgmine